Absolventi DS&BI Academy VŠE převzali certifikáty z rukou děkana Fischera

28. května
2024

Sedmý ročník semestrálního kurzu DS&BI Academy VŠE byl slavnostním ceremoniálem zakončen v úterý 28. května v prostorách xPORT Business Acceleratoru VŠE.

Úvodního slova se ujali garant Martin Potančok a děkan Fakulty informatiky a statistiky VŠE, Jakub Fischer. Kromě gratulace 16 úspěšným absolventům z řad studentů VŠE i z praxe neopomněl podotknout, že letošním ročníkem s úspěchem prošlo 16 z 19 přijatých. Vyzdvihl tím, že je kvalita i náplň kurzu na vysoké úrovni a certifikát o jeho absolvování účastníci získají pouze s využitím patřičného úsilí.

V rámci DS&BI Academy VŠE si účastníci osvojili pokročilé dovednosti v datové analýze a načerpali best practice od odborníků z praxe. Naučili se principy Business Intelligence a Data Science a získali schopnost propojit tyto znalosti do jednotného celku. Absolventi akademie nyní zvládají komplexní řešení projektů v oblasti BI a DS, od business analýzy přes práci s nestrukturovanými daty a distribuované systémy. Ovládají také dimenzionální modelování a implementaci datového skladu a datových pump, včetně realizace navržených aplikací. Získané dovednosti jim umožňují efektivně navrhnout a implementovat plně integrovaná řešení.

Zakončení Akademie přišli oslavit i partneři a lektoři, kteří se na výuce účastnili. Společně s novopečenými absolventy si tak užili příjemný neformální večer s chutným občerstvením a bavili se tentokrát už nejen o datech.

Gratulujeme absolventům a děkujeme všem našim partnerům, kteří se podílejí na výchově nové generace datových profesionálů. Velké poděkování patří organizacím jako Adastra, Billigence, ČSOB, DataCamp, Dolphin Consulting, iList, INEKON SYSTEMS, KPMG Česká republika, Microsoft, Seyfor, ŠKODA AUTO, Clarity Motion a 4FIS za jejich cenné příspěvky a spolupráci. Děkujeme také Veronice Chramostové a Vlastimilu Černému za jejich podporu v kurzu.

Kurz DS&BI Academy VŠE probíhá vždy v letním semestru, a to jednou týdně v úterý od 14 do 19 hodin formou intenzivních bloků. Je přístupný studentům Vysoké školy ekonomické v Praze i zájemcům z řad pracující veřejnosti. Na další běh kurzu se tak zájemci mohou těšit v únoru 2025. Aktuální informace o přihláškách a přijímacím řízení budou zveřejněny na stránce kurzu v podzimních měsících.

Foto: Martin Weinpold

Absolventi DS&BI Academy VŠE převzali certifikáty z rukou děkana Fischera