Promoce datového MBA oslavila rekordní zastoupení žen mezi absolventy. Poděkování plynula hlavně k blízkým

13. června
2024

Ve čtvrtek 13. června se v prostorách Akademického klubu VŠE v Praze na Žižkově uskutečnila slavnostní promoce nových absolventů datového MBA. Předsednictvo složené z akademiků i zástupců firemních partnerů programu předalo celkem 18 diplomů.

Přítomné přivítal Martin Potančok z Fakulty informatiky a statistiky VŠE, který záhy předal slovo jejímu děkanovi, Jakubu Fischerovi. Ten ve svém velmi lidském projevu zdůraznil nejen zásluhy všech, kteří stáli u zrodu MBA programu Data & Analytics for Business Management powered by KPMG. Kromě samotných úspěšných absolventů obrátil pozornost zejména k jejich blízkým, jejichž podpora hraje při zvládání tohoto náročného manažerského studia výraznou roli.

To nebylo opomenuto ani v proslovu zástupkyň absolventů, kterého se společně ujaly Tereza Ondroušková a Kateřina Dudášová. S patřičnou hrdostí mimo jiné zmínily, že v tomto ročníku studovalo 70 % žen, což není v podobném oboru obvyklé.

Poděkovaly vyučujícím za nasazení a praktičnost během výkladu i za pracovní víkendy, které museli s účastníky MBA strávit. Své díky směřovaly i k týmu Data & Business VŠE – s úsměvem pak zejména k našemu fotografovi Martinu Weinpoldovi, který se „postaral o to, že všichni na fotografiích vypadáme svěže, i když tomu tak vždy během studia nebylo.“ Nakonec Tereza a Kateřina zavzpomínaly na zážitky během setkání MBA Alumni klubu, jako například na víkend strávený v boleslavské automobilce ŠKODA, během kterého došlo i na společnou volbu prezidenta ČR.

Na slavnostní ceremonii, kterou doprovodila krásná živá hudba, nechybělo slovo zakladatele a akademického ředitele datového MBA, Oty Novotného. Smeknul v něm před odhodláním absolventů vstávat třeba ve 3 hodiny ráno, aby stihli před odchodem do svých zaměstnání psát závěrečnou práci. Zároveň je vyzval, aby nadále zůstali aktivními členy naší datové komunity a sdíleli s ní své další kroky a úspěchy. „MBA studium pro vás končí, ale komunita, která kolem něj existuje, je na celý život.“

Jak samy absolventky během svého projevu zhodnotily: „Schopnost vdechnout datům smysl je klíčovou znalostí budoucnosti.“ Pokud i vy cítíte, že se vaše budoucnost neobejde bez znalosti práce s daty, zjistěte více o našem datovém MBA. A pokud uvažujete o přihlášce do ročníku, jehož výuka začne již letos v září, neváhejte. Doplňující druhé kolo přijímacích pohovorů končí 30. června 2024.

Promoce datového MBA oslavila rekordní zastoupení žen mezi absolventy. Poděkování plynula hlavně k blízkým