Platforma Data & Business VŠE spustila podcast, který odkryje tajné recepty špičkových datových analytiků

„Vítejte v Datové kuchyni, kde pravidelně představujeme ty nejlepší datové šéfkuchaře a sdílíme jejich recepty na to, jak zvládnout datovou analytiku, informační technologie, umělou inteligenci a řadu dalších ingrediencí, ze kterých může vzniknout lepší svět kolem nás.“  Těmito slovy zahajuje Ota Novotný nový podcast naší platformy Data & Business VŠE, který si ode dneška můžete pustit na předních podcastových platformách.

V Datové kuchyni s námi každé tři týdny dostanete možnost nahlédnout pod pokličku vaření dat se zajímavými hosty z firem i z oblasti vzdělávání. Rozhovory navíc povedou ti nejpovolanější šéfkuchaři – Ota Novotný a Mirek Umlauf  z Fakulty informatiky a statistiky Vysoké školy ekonomické v Praze.

Abyste naše moderátory poznali lépe, první dvě epizody jsou věnovány právě jim samotným. V úvodní epizodě Ota Novotný vyzpovídal Mirka Umlaufa. Představil ho jako řešitele problémů a odborníka s dvaceti lety zkušeností v oblasti dat a digitální strategie, cyber security a vzdělávání. Veškeré Mirkovy aktivity mají jednoho společného jmenovatele, kterým jsou data. Dozvíte se, jak se podle něj změní pozice datových analytiků a board memberů s nástupem umělé inteligence a proč je pro úspěch firmy důležité mít v pořádku data. A dojde i na skutečné vaření, na které Mirek aplikuje stejný přístup jako na řízení datové analytiky.

Epizodu najdete už nyní na Spotify, Apple Podcasts a YouTube Podcasts.

V nadcházejících epizodách se můžete těšit například na ředitelku KPMG Data Festivalu Kamilu Rychtaříkovou, zkušeného CEO v mediálním průmyslu a absolventa datového MBA Lukáše Hniličku nebo na Pavla Moravce ze společnosti Nestlé. Doufáme, že vám s Datovou kuchyní bude chutnat.

Datová kuchyně - podcast Data & Business