[VŠE ALUMNI KLUB] O datech, tentokrát s Kateřinou Masopustovou

Večer první prosincové středy byl opět ve znamení Data a business VŠE Alumni klubu. Po úvodních přednáškách, ve kterých bylo hlavním tématem předat rady a tipy novým studentům bakalářských a magisterských datových oborů, si dvě desítky studentů do školy přišly poslechnout prvního hosta v aktuálním akademickém roce.

O své postřehy týkající se světa dat se s námi podělila Kateřina Masopustová, absolventka Vysoké školy ekonomické a Data Science & Business Intelligence Akademie, která v současné době působí jako BI analytička ve společnosti Philip Morris.

Na úvod přednášky nám Kateřina nejprve pověděla pár informací o sobě, o svých aktivitách během studia a nechyběly ani dosavadní pracovní zkušenosti. Pak už jsme se vrhli na hlavní program, kterým byla velmi neformální prezentace, v rámci které nám bylo představeno pět hlavních bodů, které Kateřina při práci s daty považuje za stěžejní. Dozvěděli jsme se například, jakým způsobem počítá dobu potřebnou pro splnění úkolů nebo jaké zkušenosti z oborů mimo datový svět jí v práci pomáhají.

Velmi příjemným zpestřením byly vstupy studentů, kteří u každého z bodů dostaly od přednášející možnost podělit se o své postřehy, názory nebo vlastní zkušenosti. K neobvykle velké aktivitě posluchačů bezpochyby pomohlo i občerstvení, ve kterém se vzhledem k blížícím se vánočním svátkům nacházelo i cukroví.

Všem členům komunity patří velký dík za vytvoření příjemné atmosféry během přednášky! Budeme se na vás těšit při další akci, která se bude konat ve škole 11. ledna. Hostem bude Ondra Lorenc, Head of BI v Košík.cz.

Na závěr bychom vám ještě rádi popřáli pohodové vánoční svátky a šťastný Nový rok!

A pokud ještě nejste členem naší datové komunity na Facebooku, neváhejte se přidat, aby vám neunikly už žádné naše datové akce!


Text: Jakub Sokol